Tämä on yleinen tietosuojaseloste. Katso muut selosteet:

Työnhaun tietosuojaseloste

Uutiskirjeen ja tapahtumien tietosuojaseloste

Yritysyhteydenottojen tietosuojaseloste

Peruuta suostumus ei-välttämättömiin evästeisiin


29.9.2020 alkaen

Päivitykset liittyvät meidän uuteen yrityksille suunnattuun Compensate Plus-nimiseen palveluun.

YLEINEN TIETOSUOJASELOSTE

Compensate Operations Oy (“Compensate” tai “me”) on Suomessa rekisteröitynyt voittoa tavoittelematon osakeyhtiö, jonka tehtävä on hillitä ilmastonmuutosta tarjoamalla ihmisille ja eri yhteisöille, kuten yrityksille ja organisaatioille (kaikkia yhteisöjä kutsutaan jäljempänä termillä "Yritys" ja monikossa "Yritykset") keinoja hyvittää arjessa syntyviä päästöjä. Tarjoamme sinulle hiilijalanjälkitestin sekä hiilikompensaatiopalvelun, jotka ovat saatavilla osoitteessa compensate.com, Compensaten mobiilisovelluksissa sekä muissa käyttöliittymissä (verkkosivut, Compensaten mobiilisovellukset ja muut palvelut yhdessä ”Palvelut”). Palveluiden avulla voit laskea ja kompensoida hiilijalanjälkesi. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, miten käsittelemme Palveluiden käyttäjien, yhteistyökumppaneiden, mahdollisten yhteistyökumppaneiden, ja muiden yrityskumppaneiden henkilötietoja. 

Me saatamme myös käsitellä henkilötietojasi, jos haet Compensatelle töihin, jos tilaat uutiskirjettämme, jos annat meille yhteystietosi yhteistyömahdollisuuksia kartoittaaksesi compensate.com:n kautta tai jos osallistut järjestämiimme tapahtumiin. Kyseisissä tilanteissa käsittelemme henkilötietoja rekrytointitietoturvaselosteen, uutiskirje- ja tapahtumatietosuojaselosteen ja yritysyhteydenottojen tietosuojaselosteen perusteella. Osa Palveluistamme on käytettävissä vain 13 vuotta täyttäneille tai heille, joiden vanhemmat ovat antaneet suostumuksensa Palveluiden käyttöön. 

Voit rekisteröityä Palveluihin antamalla meille nimesi, sähköpostiosoitteesi ja muut kyseisen Palvelun kannalta tarpeelliset tiedot. Osa Palveluista on tarjolla myös ilman rekisteröitymistä. ”Käyttäjä” tai ”sinä” tarkoittavat sekä rekisteröityneitä että rekisteröitymättömiä Palveluiden käyttäjiä sekä soveltuvin osin myös Yritystä.

Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasaisen version löydät verkkosivuiltamme. 

Keitä me olemme? Kompensäätiö sr omistaa Compensaten, joten toimimme tiettyjen henkilötietojen osalta yhteisrekisterinpitäjinä.

Kompensäätiö sr -niminen yleishyödyllinen säätiö (Y-tunnus 2914937-8, Korkeavuorenkatu 47, 00130 Helsinki, Suomi, jäljempänä ”Säätiö”) omistaa 100% Compensatesta. Koska Säätiö vastaanottaa kompensaatiomaksut ja ostaa päästövähennykset, toimii Compensate ja Säätiö yhteisrekisterinpitäjinä soveltuvin osin tässä tietosuojaselosteessa  määriteltyjen tietojen osalta. Säätiön yhteisrekisterinpitäjyys alkaa siitä hetkestä, kun tilaat Kompensointipalvelun ja päättyy siihen, kun keskeytät Kompensointipalvelun käytön eikä Säätiöllä ole enää laista johtuvaa velvollisuutta käsitellä tietoja. Käytännössä Säätiö toimii yhteisrekisterinpitäjänä vain sellaisten henkilötietojen osalta, jotka tarvitaan Kompensaatiomaksujen laskuttamista ja kirjanpitoa varten. Näihin kuuluvat muun muassa nimesi, sähköpostiosoitteesi, luottokorttitietosi, Kompensaatiomaksun määrä sekä laskutuspäivä. Säätiöllä saattaa myös olla oikeutettu etu tai laista johtuva velvollisuus käsitellä muitakin käyttäjä- tai analytiikkatietoja. 

Compensate on käytännössä vastuussa voimassaolevan tietosuojalainsäädännön noudattamisesta, tietoturvasta sekä sinun oikeuksien toteutumisesta liittyen Palveluihin. Näin ollen Palveluiden käytöstä johtuvien henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan Compensaten tietosuojaselosteita. Mikäli sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen tai haluat käyttää oikeuksiasi, ota yhteyttä Compensateen alla olevien yhteystietojen kautta. 

Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan sellaiseen henkilötietojen käsittelyyn, jossa Compensate ja Säätiö toimivat yhteisrekisterinpitäjinä tai jossa Compensate toimii rekisterinpitäjänä. 

1 Yhteystietomme

Compensate Operations Oy

Korkeavuorenkatu 47, 00130 Helsinki

Y-tunnus: 2993434-1

info@compensate.com

compensate.com 

Tietosuojavastaava

Emmi Simonen

legal@compensate.com

2 Miten keräämme tietojasi?

Kompensointipalvelun tarjoajana käsittelemme erilaisia henkilötietoja, jotka liittyvät toimintaamme. ”Henkilötieto” tarkoittaa tietoja, joiden avulla sinut voidaan identifioida tai jotka voidaan muilla tavoin yhdistää sinuun. 

Pääasiallisesti käsittelemme vain tietoja, jotka saamme suoraan sinulta esimerkiksi sinun rekisteröityessä Palveluiden käyttäjäksi tai jotka sinä lähetät meille sähköpostitse tai muita viestintävälineitä käyttäen. Milloin tarpeen, käsittelemme myös henkilötietoja, jotka olemme saaneet avoimista lähteistä, kuten työnantajasi internet-sivuilta, ja henkilötietoja, joita kerääntyy sinun käyttäessäsi meidän internet-sivuja tai muita Palveluita, kuten mobiilisovelluksia. 

Palveluihin kirjautumisen ja Palveluiden käytön yhteydessä keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot voidaan jakaa kahteen ryhmään: Käyttäjätietoihin ja Analytiikkatietoihin. 

2.1 Käyttäjätiedot

Käyttäjätiedot ovat henkilötietoja, joita keräämme suoraan sinulta, jotka ovat Palveluidemme generoimia tai jotka perustuvat Palveluiden käyttöösi. Voimme kerätä Käyttäjätietoja Käyttäjiltämme eri tavoin esimerkiksi heidän rekisteröityessä tai käyttäessä Palveluitamme tai tilatessa uutiskirjeemme. 

Voimme käsitellä seuraavia Käyttäjiin liittyviä Käyttäjätietoja: 

  • Perustiedot sinusta, kuten etunimi ja sukunimi, yhteistiedot (sähköpostiosoite, osoite), Y-tunnus, ALV-tunnus, kotipaikkasi, ikäsi,

  • valitsemasi maksuohjelma,

  • salasana ja luottokorttitiedot

  • markkinointisuostumukset ja -kiellot

  • tiedot, jotka olet syöttänyt Palveluihin, kuten kulutustottumuksesi tai Yrityksen päästöihin liittyvät tiedot. Näihin kuuluvat mm.

    • asumiseesi tai Yrityksen käyttämiin tiloihin liittyvät tiedot (mm. kotitaloudessasi asuvien henkilöiden lukumäärä, asuinpinta-alaan tai toimiston kokoon, käyttämääsi sähköön, lämmitykseen ja veteen liittyvät tiedot, asuintalosi tai toimistosi tyyppi ja rakennusvuosi),

    • liikenteeseen ja matkailuun liittyvät tiedot (mm. yksityisautolla ajamasi tai Yrityksen työntekijöiden ajamat kilometrit, auton käyttövoima, tiedot joukkoliikennevälineen käytöstä, lentoaika, laivamatkojen määrä,

    • ruokailuusi liittyvät tiedot (mm. arvio ruuan määrästä ja ruokavaliostasi, kuinka usein ruokailet kodin ulkopuolella sekä arvio ruokajätteen määrästä)

    • muihin kulutustottumuksiisi tai Yrityksen päästöihin liittyvät tiedot (mm. tietoja lemmikistä, kesämökistä ja kulutustottumuksistasi ja Yrityksen järjestämistä tapahtumista) ja

    • käyttämääsi mittausjärjestelmään liittyvät tiedot,

  • tiedot, jotka ovat Palveluiden generoimia, kuten kulutustottumukseesi tai Yrityksen toiminnan päästöihin perustuva hiilijalanjälki,

  • tiedot, jotka liittyvät Palveluiden käyttöösi, kuten suorittamasi maksut,

  • tiedot, jotka annat meille puhelimitse tai sähköpostitse ja

  • kaikki muut tiedot, jotka luovutat meille käyttäessäsi Palveluita.

2.2 Analytiikkatiedot

Osa käyttämistämme tietojenkirjausjärjestelmistä keräävät automaattisesti tiettyjä Analytiikkatietoja, kun vierailet Palveluissamme. Vaikka emme tavallisesti käytä Analytiikkatietoja henkilöiden tunnistamiseen, saatat joskus olla tunnistettavissa niistä joko yksin taikka yhdistettäessä tai liitettyinä Käyttäjätietoihin. Näissä tapauksissa Analytiikkatiedot katsotaan henkilötiedoiksi soveltuvan lainsäädännön tarkoittamalla tavalla ja käsittelemme tietoja henkilötietoina.

Analytiikkatiedot, joita saatamme kerätä automaattisesti, kun vierailet Palvelussa tai käytät sitä:

Laitetiedot

Keräämme seuraavia tietoja teknisistä laitteista, joita käytät käyttäessäsi Palveluita:

  • laite ja laitenumero, laitteen IMEI-numero

  • maa

  • IP-osoite

  • käytetty selain ja selainversio

  • käyttöjärjestelmä

  • internetpalvelun tarjoaja

  • laitteesi mainostunniste

Käyttötiedot

Keräämme tietoja Palveluiden käytöstäsi, kuten:

  • Palveluissa viettämäsi aika

  • Palveluiden käyttöön liittyviä tietoja

  • Vierailujesi ajankohdat ja päivämäärät

Evästeet

Käytämme Analytiikkatietojen ja muun Käyttäjän Palveluissa vierailemiseen liittyvän tiedon keräämiseen ja säilyttämiseen erilaisia teknologioita, mukaan lukien evästeitä, pikseli- ja web beacon -teknologiaa. Näitä käytetään joissakin osissa Palveluitamme.

Evästeet ovat pieniä Käyttäjän tietokoneelle lähetettäviä ja siellä säilytettäviä tekstitiedostoja, jotka mahdollistavat meidät tunnistamaan Palveluissamme vierailevat kävijät ja helpottavat kävijöiden Palveluiden käyttöä sekä mahdollistavat yhdistelmätiedon laatimisen Palveluissamme vierailevista kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme parantamaan Palveluitamme ja palvelemaan paremmin Käyttäjiämme. Evästeet eivät vahingoita laitteitasi tai tiedostojasi. Käytämme evästeitä siten, että voimme tarjota Käyttäjillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaista Palveluita ja tietoja.

Voitte peruuttaa suostumuksenne meille käyttämään ei-välttämättömiä evästeitä täältä.Ainoat ei-välttämättömät evästeet, joita käytämme, on Google Analytics, joka antaa meille tietoa sinun Palveluiden käytöstä. Voimme jakaa tietoa Googlelle. Lisätietoa löydät alta.

Huomaathan, että jotkin Palvelumme osat eivät välttämättä toimi oikein, mikäli evästeiden käyttö on estetty.

Compensate Plus-palvelun asiakkaille: Välttämättömät evästeet

Käytämme Compensaten omia evästeitä kirjautumis- ja sessiotietojesi analysointiin. Kyseiset evästeet ovat välttämättömiä Compensate Plus-palvelun toiminnan kannalta.

Verkkoanalytiikkapalvelut

Palvelumme käyttävät Google Analyticsia ja muita verkkoanalytiikkatyökaluja kootakseen Analytiikkatietoja ja raportteja vierailijoiden verkkosivustomme käytöstä, jotta voimme parantaa Palveluamme. Google Analyticsin verkkosivustolta saat lisätietoa Google Analyticsista. Tämän tietosuojaselosteen yläreunassa olevan linkin lisäksi voit myös kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi seuraavan lisäosan: Google Analytics opt-out add-on

Kolmansien palveluntarjoajien välittämät tiedot

Käsittelemme henkilötietoja, joita kolmannet palveluntarjoajat antavat sinusta. Jos yhdistät käyttäjätilisi Facebookiin, Twitteriin, Instagramiin, Googleen tai Appleen tai kirjaudut käyttäjätilillesi niiden kautta, Facebook, Twitter, Instagram, Google tai Apple jakaa kanssamme henkilötietojasi kuten tunnuksesi, sähköpostisi ja nimesi kyseisissä palveluntarjoajissa.

3 Miten me käytämme henkilötietojasi?

Compensate ja Säätiö käsittelevät henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:

Tarjotaksemme Palveluitamme ja täyttääksemme sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutemme 

Compensate käsittelee henkilötietojasi tarjotakseen sinulle Palveluiden sinun ja Compensaten välisen sopimuksen mukaisesti.

Mikäli otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme antamiasi tietoja kysymyksiin vastaamiseksi ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Asiakasviestintään ja markkinointiin 

Compensate voi käsitellä henkilötietojasi ottaakseen yhteyttä sinuun Palveluihimme liittyvissä asioissa ja ilmoittaessaan Palveluitamme koskevista muutoksista. Käytämme henkilötietojasi lisäksi markkinoidaksemme Palveluitamme ja muita asiaankuuluvia palveluitamme ja tuotteitamme sinulle.

Laadun parantamiseksi ja käyttötrendien analysoimiseksi

Voimme käsitellä Palvelumme käyttöä koskevia tietojasi parantaaksemme Palvelumme laatua esimerkiksi analysoimalla erilaisia Palvelumme käyttöön liittyviä trendejä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja asiakastyytyväisyyskyselyihin varmistaaksemme, että Palvelumme vastaavat toiveitasi. Kun mahdollista, käytämme tähän tarkoitukseen vain sellaisia yhdistettyjä tietoja, joista henkilöitä ei voida tunnistaa.

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme

Compensate käsittelee tietoja hallinnoidakseen ja täyttääkseen lakisääteiset velvoitteensa. Tämä käsittää tietojen käsittelemisen kirjanpitovelvollisuuksien noudattamiseksi ja tietojen tarjoamisen asianmukaisille viranomaisille, kuten veroviranomaisille.

Vaateiden käsittelemiseen ja oikeudellisiin menettelyihin

Compensate voi käsitellä henkilötietoja oikeudellisten vaateiden, perinnän ja oikeudellisten menettelyiden yhteydessä. Voimme myös käsitellä tietoja petoksen ja Palveluidemme väärinkäytön ehkäisemiseksi sekä tieto-, järjestelmä- ja verkkoturvallisuuden vuoksi.

4 Käsittelyn oikeusperuste

Compensate käsittelee henkilötietojasi lähtökohtaisesti täyttääkseen sopimussuhteisiin perustuvat velvollisuutensa sinua kohtaan. 

Lisäksi käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella harjoittaaksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä luodaksemme ja ylläpitääksemme asiakassuhteita. Kun käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun etumme perusteella, vertaamme oikeutettuja etujamme sinun oikeuteesi yksityisyyteen ja tarjoamme sinulle esimerkiksi helppoja tapoja kieltäytyä markkinointiviestinnästämme. Käytämme myös pseudonymisoituja tietoja tai yhdistettyjä tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa, aina kun se on mahdollista.

Saatamme lisäksi käsitellä henkilötietojasi täyttääksemme lakisääteiset velvollisuutemme.

Joissain osissa Palveluitamme saatetaan pyytää suostumustasi henkilötietojen käsittelylle. Voit peruuttaa tällaisen antamasi suostumuksen milloin tahansa.

5 Mitkä tahot vastaanottavat henkilötietojasi?

Jaamme henkilötietojasi ainoastaan organisaatiomme sisällä ainoastaan siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin.

Emme jaa henkilötietojasi organisaatiomme ulkopuolisille kolmansille osapuolille, ellei jokin seuraavista olosuhteista ole käsillä:

Jakaminen on tarpeen tämän Tietosuojaselosteen mukaisiin tarkoituksiin sekä jakaminen valtuutetuille palveluntarjoajille

Niiltä osin kuin kolmansien osapuolten on tarpeen saada pääsy henkilötietoihin Palveluiden suorittamiseksi, voimme siirtää tällaisille kolmansille osapuolille henkilötietoja. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat muun muassa maksupalveluntarjoajamme Stripe, joka käsittelee eräitä henkilötietoja rekisterinpitäjänä oman tietosuojaselosteensa mukaisesti (https://stripe.com/en-FI/privacy). Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietoja käsiteltäväksi meille palveluita tarjoaville valtuutetuille palveluntarjoajille (mukaan lukien tietojen säilytys-, kirjanpito-, myynti- ja markkinointipalveluita tarjoaville alihankkijoillemme). 

Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja Compensaten lukuun, Compensate on huolehtinut asianmukaisista sopimuksellisista ja organisatorisista toimenpiteistä varmistaakseen henkilötietojen käsittelyn tapahtuvan yksinomaan tässä Tietosuojaselosteessa mainittujen tarkoitusten toteuttamista varten sekä soveltuvien lakien, säännösten ja ohjeidemme mukaisesti, noudattaen asianmukaisia salassapitovelvollisuuksia ja turvatoimia.

Muistathan, että luovuttaessasi henkilötietojasi suoraan kolmannelle osapuolelle esimerkiksi verkkosivuillamme olevan linkin kautta, henkilötietojen käsittely perustuu tavallisesti kyseisen kolmannen osapuolen omiin tietosuojaselosteisiin ja käsittelyperiaatteisiin.

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja organisaatiomme ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin ja niiden käyttäminen on kohtuudella tarpeen (i) minkä tahansa soveltuvan lain, sääntelyn ja/tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rikoksen taikka tietoturvaongelman tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi ja tällaisen asian käsittelemiseksi; ja/tai (iii) Compensaten tai Käyttäjiemme etujen tai omaisuuden turvaamiseksi taikka turvallisuuden takaamiseksi tai yleisen edun turvaamiseksi lainsäädännön mukaisesti. Mikäli mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisesta siirrosta ja käsittelystä.

Muista oikeutetuista syistä

Mikäli Compensate on osapuolena sulautumisessa, liiketoimintakaupassa tai muussa yrityskaupassa, voimme luovuttaa henkilötietoja kyseisessä yrityskaupassa mukana olevalle kolmannelle osapuolelle. Varmistamme tällöin kuitenkin kaikkien henkilötietojen pysymisen luottamuksellisina. Tässä tapauksessa kerromme siirrosta niin pian kuin on kohtuullisesti katsoen mahdollista Käyttäjille, joiden henkilötietoja siirto koskee tai joiden henkilötietojen käsittelyyn aletaan soveltaa eri tietosuojaselostetta. Lisäksi Compensate ja Säätiö voivat siirtää kaikkia tässä tietosuojaselosteessa yksilöityjä henkilötietoja toisilleen, mikäli tähän on olemassa oikeutettu peruste. 

Nimenomaisella suostumuksella

Voimme luovuttaa henkilötietoja Compensaten ulkopuolisille kolmansille osapuolille, kun meillä on siihen nimenomainen suostumuksesi. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

6 Siirrot Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin

Käyttämämme palveluntarjoajat toimivat useilla maantieteellisillä alueilla. Me ja palveluntarjoajamme voimme siirtää henkilötietoja valtioihin, tai saada niihin pääsyn Euroopan talousalueen tai asuinvaltiosi ulkopuolisissa valtioissa.

Suoritamme toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojesi suojan taso on riittävä siellä, missä henkilötietojasi käsitellään. Järjestämme riittävän suojauksen henkilötietojen siirroille Euroopan talousalueen ulkopuolisiin valtioihin palvelutarjoajiemme kanssa solmimillamme Euroopan komission hyväksymiin mallisopimuslausekkeisiin perustuvilla sopimuksilla taikka muilla vastaavilla järjestelyillä, kuten Privacy Shield -järjestelyn avulla.

Lisätietoa henkilötietojen siirroista voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä yllämainittuja yhteystietoja käyttäen.

7 Kuinka pitkään säilytämme henkilötietojasi?

Compensate ei säilytä henkilötietoja pidempään kuin lainsäädännön salliman enimmäisajan ja ainoastaan niin kauan, kun on tarpeellista tämän Tietosuojaselosteen mukaisten tarkoitusten vuoksi. Säilytysaika riippuu tietojen luonteesta sekä käsittelyn tarkoituksesta. Enimmäissäilytysaika voi näin ollen vaihdella tapauskohtaisesti. Mikäli henkilötietojesi käsittely ei ole enää tarpeellista sen keräyksen tarkoituksen toteuttamiseksi, me hävitämme tai anonymisoimme tiedot turvallisella tavalla.

Useimmat henkilötiedot, jotka koskevat rekisteröityneen Käyttäjän käyttäjätiliä, hävitetään 90 päivän kuluessa siitä, kun rekisteröitynyt Käyttäjä pyytää käyttäjätilinsä poistamista. Tämän jälkeen voimme säilyttää osaa henkilötiedoista niin kauan, kun laki sitä meiltä edellyttää tai meillä on jokin perusteltu syy säilyttää tietoja esimerkiksi vaateiden käsittelyyn, kirjanpitovelvollisuuteen, sisäiseen raportointiin tai riidanratkaisuun liittyvän syyn vuoksi. Kaikki Käyttäjän käyttäjätiliin liittyvät henkilötiedot anonymisoidaan tai hävitetään kymmenen (10) vuoden kuluessa siitä, kun Käyttäjä on poistanut Palveluun liittyvän käyttäjätilinsä, ellei tietojen säilyttäminen pidempään ole poikkeuksellisesti tarpeen esimerkiksi oikeustoimien vuoksi. 

Säilytämme Käyttäjiin liittyviä Analytiikkatietoja pääsääntöisesi kaksikymmentäkuusi (26) kuukautta vierailustasi Palveluissamme. Jos, joissakin harvinaisissa tapauksissa, Analytiikkatietoja säilytetään pidempään kuin kaksikymmentäkuusi (26) kuukautta tässä Tietosuojaselosteessa ilmoitetun tarkoituksen toteuttamiseksi, huolehdimme tarpeellisista tietoturvatoimista anonymisoimalla tai muiden tietosuojakeinojen avulla.  

8 Sinun oikeutesi

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme sinua koskeviin henkilötietoihin sekä saada niistä tietoa. Rekisteröityneillä Käyttäjillä on mahdollisuus tarkastella tiettyjä Käyttäjätietoja käyttäjätilinsä kautta. Kaikillä Käyttäjillä on oikeus pyytää meiltä kopio heidän henkilötiedoistaan.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli käsittely perustuu Käyttäjän antamaan suostumukseen, Käyttäjä voi peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen voi rajoittaa Käyttäjän mahdollisuuksia käyttää Palveluita. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusta käsittelemiemme henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan tai täydentämään säilyttämämme virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot ottamalla meihin yhteyttä. Rekisteröityneet Käyttäjät voivat korjata tai päivittää joitakin heitä koskevia henkilötietojaan käyttäjätilinsä kautta.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyynnön mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus vastustaa

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli tietoa käsitellään muihin tarkoituksiin kuin Palveluitamme tarjoamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuutemme täyttämiseksi. Vastustaminen saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Palveluitamme.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä

Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä esimerkiksi, kun poisto-, korjaus- tai vastustuspyyntösi on käsiteltävänä ja/tai kun meillä ei ole oikeutettuja perusteita käsitellä tietojasi. Tämä saattaa kuitenkin rajoittaa mahdollisuuksiasi käyttää Palveluitamme.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Yllämainittuja oikeuksia voidaan käyttää lähettämällä ylläoleviin osoitteisiin kirje tai sähköposti, joka sisältää seuraavat tiedot: koko nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Voimme pyytää Käyttäjän henkilöllisyyden todistamisen kannalta tarpeellisten lisätietojen toimittamista. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

Miten voit käyttää oikeuksiasi?

Voit käyttää yllä mainittuja oikeuksia lähettämällä nimelläsi, sähköpostiosoitteellasi, osoitteellasi ja puhelinnumerollasi varustetun sähköpostin tai kirjeen yllä mainittuihin osoitteisiin. Saatamme pyytää sinulta muutakin tietoja varmistautuaksemme sinun henkilöllisyydestäsi. Hylkäämme pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttomasti, ovat järjettömän laajoja tai ilmeisen perättömiä.  

Mikäli Käyttäjä katsoo, että henkilötietojen käsittelytoimemme ovat soveltuvan tietosuojalainsäädännön vastaisia, hän voi tehdä asiasta valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Paikallisena valvontaviranomaisena toimii Suomessa tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi).

9 Suoramarkkinointi

Käyttäjällä on oikeus kieltää meitä käyttämästä Käyttäjän henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen ja suoramarkkinointitarkoituksessa tehtävään profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettuja yhteystietoja hyödyntämällä taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

10 Tietoturvallisuus

Käytämme hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä sekä fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Käyttämiämme toimenpiteitä ovat esimerkiksi tietojen salaus, pseudonymisointi, palomuurit, turvalliset tilat ja järjestelmät, jotka on suojattu rajoitetuin pääsyoikeuksin. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, vikasietoisuuden ja palautettavuuden varmistamiseksi. Testaamme säännöllisesti Palveluitamme, järjestelmiämme ja muuta laitteistoa haavoittuvuuksien varalta.

Mikäli tietoturvatoimenpiteistä huolimatta tapahtuu tietoturvaloukkaus, jolla on todennäköisesti haitallisia vaikutuksia Käyttäjien yksityisyydelle, ilmoitamme loukkauksesta soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla asiaankuuluville Käyttäjille ja muille vaikutusten alaisille osapuolille, sekä soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatiessa viranomaisille niin pian kuin mahdollista.


Tämän selosteen arkistoitu versio